1.a u vrtu Sv.Lovre

U okviru praktične nastave učenici 1a razreda, smjera agroturistički tehničar, posjetili su samostanski mediteranski vrt sv. Lovre u Šibeniku, kao i tvrđavu sv. Mihovila gdje su sudjelovali u zanimljivim edukacijama.

Samostanski mediteranski vrt sv. Lovre obnovljen je i otvoren 2007., nakon što je gotovo sto godina bio zaboravljen. Sastavni je dio samostana sv. Lovre, a obnovljen je prema projektu arhitekta Dragutina Kiša.
Jedini je samostanski vrt takve vrste u Hrvatskoj. U središtu vrta je zdenac, a oko njega raste ljekovito i začinsko bilje mediteransko bilje o kojem su učenici mogli čuti razne zanimljivosti i legende od voditeljice programa Marijane Pešić.
Tvrđava sv. Mihovila je simbol od neprocjenjivog kulturno-povijesnog i baštinskog značaja za grad Šibenik i Republiku Hrvatsku. Kao obnovljeni kulturni spomenik, tvrđava je danas jedan od glavnih pokretača razvoja grada s ciljem osmišljavanja i pružanja novih kulturnih, edukativnih, glazbeno-scenskih i drugih zanimljivih programa.
U pratnji nastavnika Marka Baranovića učenici su sudjelovali u edukativnom razgledavanju tvrđave pod nazivom 'Moja tvrđava znanja' uključujući 3D video mapping tehniku projiciranja.

Foto izvještaj možete pronaći na ovom linku.

 

Lokacija

sample image

Od školske godine 2011/12. na novoj lokaciji i stalno u jutarnjoj smjeni!

Kontakt

  • Adresa: Srednja strukovna škola, Ante Šupuka 31, Šibenik 22000
  • Tel: 022 21 44 84
  • E-mail: ravnatelj@ss-strukovna-si.skole.hr
  • Website: www.strukovna.hr