Stručna praksa 03.05.2022. - posjet botaničkom vrtu

Danas je definitivno bio jedan jako zanimljiv i opuštajući dan u Leipzigu. Dani su sve ljepši i sunčaniji u Njemačkoj. Toplo je i ugodno.

Nakon stručne prakse u Blumenland Engleru, agroturistički tehničari u pratnji svojih nastavnika Nikice Mihaljevića i Pere Grgića posjetili su botanički vrt u Leipzigu u sklopu terenske nastave.
Leipziger Botanische Gärten, započeo je na sveučilištu 1877. godine kao ljekovit biljni vrt. To je najstariji botanički vrt u Njemačkoj i među najstarijima u svijetu. Unatoč devastaciji tijekom Drugog svjetskog rata, vrt je bogat za više od 7.000 vrsta biljaka s vrijednim primjercima iz Istočne Europe, Sjeverne Amerike, Azije i Južne Amerike.
Vanjski prostor botaničkog vrta dostupan je bez ograničenja kao i staklenik. U velikim staklenicima nalaze se kaktusi, suptropske i tropske biljke iz cijelog svijeta. Na ovakvome prekrasnom mjestu učenje je puno zabavnije i ugodnije. Slikali smo veći broj biljaka i za naše učenike koji nisu imali priliku vidjeti botanički vrt uživo. Svakako ćemo doći bar još jednom prije odlaska kući.

Foto izvještaj nalazi se na ovom linku.

 

Lokacija

sample image

Od školske godine 2011/12. na novoj lokaciji i stalno u jutarnjoj smjeni!

Kontakt

  • Adresa: Srednja strukovna škola, Ante Šupuka 31, Šibenik 22000
  • Tel: 022 21 44 84
  • E-mail: ravnatelj@ss-strukovna-si.skole.hr
  • Website: www.strukovna.hr