Predbožićni sajam srednjoškolaca

Zadrugari Strukovne škole nude proizvode na prirodnoj bazi: "Najbolje nam idu sapuni"

 

 

 

 

Učenička zadruga ‘Ruke’ Srednje strukovne škole Šibenik organizirala je predbožićni sajam na kojem su učenici prvog razreda prodavali svoje proizvode koje su izradili za vrijeme praktične nastave. Predbožićni sajam će trajati do ponedjeljka, 23. prosinca od 10.20 do 10.45 sati. U prodaji sudjeluju svi smjerovi škole – kozmetičari, prodavači, cvjećari, stolari i agroturistički tehničari uz voditelja zadruge Peru Grgića.

– Zadruga je osnovana 8. ožujka 2018. godine. Sudjelujemo na agroturističkim smotrama zadruga, na sajmu agroturizma u Skradinu i na Sajmu obrazovanja u Šibeniku gdje učenici izlažu svoje proizvode koje smo napravili na praktičnoj nastavi. Ti proizvodi su napravljeni od maslinova ulje iz našeg maslinika koje služi kao bazno ulje od kojeg radimo balzame i kreme. Od Ministarstva poljoprivrede dobili smo destilatore za proizvodnju hidrolata i eteričnih ulja – kazao nam je Pero Grgić, nastavnik strukovnih predmeta.

Učenik prvog razreda, Karlo Dobrović, kazao nam je ponešto o prodaji.

– Prodavali smo razne proizvode napravljene na biljnoj bazi – eterična ulja, čajeva, kreme, sapune koji su se danas najviše prodavali. Zaradili smo oko 300 kuna, a zarađen novac ide u blagajnu zadruge za potrebe škole i nas učenika.

 

Izvor: Šibenski novi tjednik

Lokacija

sample image

Od školske godine 2011/12. na novoj lokaciji i stalno u jutarnjoj smjeni!

Kontakt

  • Adresa: Srednja strukovna škola, Ante Šupuka 31, Šibenik 22000
  • Tel: 022 21 44 84
  • E-mail: ravnatelj@ss-strukovna-si.skole.hr
  • Website: www.strukovna.hr